torsdag 18. september 2008

En dag rundt på Campus

Dagen ble brukt til å bli bedre kjent med skolen og området rundt. Elevene fra Breivika deltok i alt fra politiske diskusjoner til ansiktsmassasje.

Lena og Helene deltok aktivt i undervisningen på hudpleie. Lena fikk en flott ansiktsmassasje av en av elevene fra BRI, og Helene viste så hvordan dette ble gjort hjemme på Breivika. Det var nok ikke samme utvalg av kremer og hudpleieprodukter sok vi er vant med hjemme, og prodyrene var nok ikke heller de samme. Men det var en flott seanse der de diskuterte og utvekslet erfaringer.





Ellers var vi rundt på Campus og så på de forskjellige avdelingene.
På kunsst og handtverk avdelingen holde på med skulpturer og veving. Det var flotte og kreative figurer og skulpturer de lagde i leire.
Bilavdelingen holder til ute og det var bare en renne i bakken som de brukte som grav. Det er stor forskjell fra hva bilavdeling på Breivka er vant til. De hadde ikke blitt sponset med en ny Auris fra Toyota. Bilene de skrudde på er det nok lenge siden var kjørbar.
På elektro hadde de ett rom de bruket som verksted. Her holdt de på med å lage en enkel bryterkobling med en bryter, koblingsboks og to lyspærer. De var veldig opptatt av å vise meg hva de holdt på med.

Rett før vi skulle dra hjem til gjestehuset hørte vi vakker sang fra en av bygningene. Der var det er studentgruppe som hadde øving. Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve å få gåshud i Afrika, men dette var vakkert. Vi ble bare stående å høre på. De sang og koste seg, spiste litt innimellom og sang videre. Dette var virkelig en stor opplevelse.

Lærerne både fra Breivika og BRI var også en tur på den norske ambasaden for å etablere kontakt, og for å avklare en del praktiske ting rundt gjennbesøket fra BRI til Breivka. Det var et fruktbart og effektivt møte. Alle spørsmål vi hadde ble avklart så nå er det bare å begynne prosessen med pass- og visumsøknader.

2 kommentarer:

olof sa...

testing from olof, spennande å lese om hva som skjer, ritigt bra Tore!Hils så gott.

olof sa...

hej igjen, virker som at min kommentar kom frem! Som sagt, riktigt spennende å følge deres eventyr nede i Uganda. Virker som om dere får gjort mye å oppleve en masse! Allt vel i Tromsø. My best regards to BRI.