fredag 19. september 2008

Torsdag 18. på BRI

Da vi ankom skolen på var planen at vi skulle ha aktiviteter rundt om på skolen. Helene og Lena fikk se hvordan de omgjorde afrikansk hår fra kruset til slett. Det var visst en lang og tildels smertefull prosess, men resultatet ble bra. Prosessen måtte gjenntas annen hver uke for at håret skulle holde seg slett.

Så ble det litt endring i programmet. Harriett, som er en av lærerne som skal komme til Tromsø, hadde hørt på radioen at det var en utstilling i nærheten av skolen. Vi trodde det var en kunstutstilling, men det viste seg å være et medisinsk seminar. Her var det informasjon om forskjellige sykdommer som HIV/AIDS og andre sykdommer som Uganda sliter med. Det var stands der man kunne få målt blodtrykk og tatt HIV test. Alt dette var utendørs og set sto lange køer for bli testet. Resulttatet av HIV testen fikk man der og da.
Der var også mye informasjon om hvor viktig rent vann er og måter å rense vannet slik at det blir drikkende.
Da vi skulle gå derfra ble vi introdusert for og fikk hilse på helseministeren for kongeriket Buganda.




Seminaret var utendørs og lokalisert rett utenfor parlamentet i Kampala. Derfor passet det seg slik at vi fikk en omvisning inne i parlamentet og litt historisk informasjon om Uganda. Uganderne er inndelt i 52 klaner, hver klan har sitt eget flagg og et dyr som symbol (Peters klan har en fugl). Det er ikke lov å gifte seg innenfor egen klan, det er å betrakte som incest.


Rett utefor porten til parlamentet var der en butikk som solgte forskjellige afrikanske saker. Og der benyttet noen å kjøpe seg noe fint.









Vi fikk også hilse på en kjempestor og meget gammel skillpadde på tilbake til skolen.







Resten av dagen gikk med på å forberede oss og folket på BRI på at Stig skulle reise hjem. Han er tydelig en veldig respektert persom både blant lærerne og rektor. Vi andre takker for en flott, lærerik og hyggelig uke i Kampala,

1 kommentar:

Karine Jonassen sa...

Hei alle sammen. Det er kjempeartig å lese om alt dere opplever i Kampala. Dere har lagt inn flotte bilder og til og med lydfiler - jeg er imponert. Dere er alle flotte representanter for Breivika vgs. Hils Mr Peter og Mr Alex. Jeg venter spent på neste blogg:-)
Karine J