onsdag 17. september 2008

Kasubi Tombs

Kasubi Tombs er gravsted for gamle Ugandiske konger. Det var kongene av kongeriket Buganda og som er kongeriket for den største stammen i Uganda. Landet heter Uganda, kongeriket heter Buganda, de snakker Luganda og en person her er en Mugander.
Plassen består av en kjempestor stråhytte og flere små hytter rundt. Det er inne i den store stråhytten kongene er begravet. Hytten er den største av sitt slag i hele verden.








Turen til Kasubi Tombs tok vi sammen med våre venner fra BRI. Uganderne er veldig stolte av disse gravstedene, og det var en tydelig stolt gjeng som var sammen med oss.









For å få lov å komme inn måtte jentene kle seg i lange skjørt. De så ut som Masaj-kvinner som hadde forvillet seg til Uganda.









Inne i den store hytten satte de fire kvinner, De skulle symbolisere enkene etter de fire kongene som var begravet her. Den eldste var over nitti år gammel. Kvinnene var inne i hytten i tredve dager og så kom det fire nye de neste tredve dagene.

Ute på plassen var det et ildsted. Ikke et helt vanlig ildsted, for ilden her måtte ikke slukke. Den skulle brenne så lenge kongen var i livet, det var et dårlig tegn for kongefamilien hvis ilden døde ut.

1 kommentar:

Mireille sa...

Når jeg var i Kabaka Palace møtte jeg også bruke skjørt. Den var så lang at jeg slet med å gå med den, jeg nærmest druknet! Men dere ser flott ut! Er det ikke imponerende hvordan bygget er bygd?