mandag 15. september 2008

Første skoledag

Møtet med skolen var en hyggelig og positiv opplevelse, selv om det nok ble litt annerledes enn de fleste av oss hadde forestilt oss før ankomst. Likcvel var gleden med å få besøk mye større enn vi hadde forventet. Alle ville snakke med oss og hilse på. Etter et kort møte på rektors kontor, fikk vi en omvisning på skolen. Navnene på avdelingene var forsåvidt kjente; media & kommunikasjon, restaurant og matfag, hudpleie, elektro & mekanisk avd., men standarden var for oss overraskende lav. Klasserommene bestod stort sett av betongvegger, en krittavle av ymse kvalitet, stoler og bord og ellers ingenting. Skolen hadde også noen klasserom med bare to vegger, betongsøyler, jordgulv og blikktak.

Vi fikk senere delta i en del av undervisningen. Da fikk vi oppleve at her har de andre utfordringer i timene enn det vi er vant med. Mens vi satt der, begynte det å regne skikkelig, og bråket dette skapte på blikktaket, gjorde at undervisningen måtte få en liten pause. Det var umulig å høre noe av det læreren sa, og det hørtes mer ut som et kraftig tordenvaer enn regn. I etterkant førte dette til store elver og søledammer overalt på campus.

Mangelen på bøker satte sitt preg på undervisninga. Store deler av undervisninga fortonte seg i diktats form, og studentene satt pliktoppfyllende og skrev ned det læreren sa. Dette gjorde at for eksempel en mattetime bestod av bare ett eksempel. Ellers minnet undervisninga om det som ble gjort i norske yrkesskoler på slutten av 1970-tallet.

Noen fordeler i forhold til oss hadde de likevel; en kollokvie kunne foregå under et tre.

Ingen kommentarer: